NE ARAMIŞTINIZ ?

Canik

Cumhuriyet tarihinde 2009 yılına kadar belde olan Canik, 2009 yılında Samsun merkezden ayrılmış ve ilçe olmuştur. Milli Mücadele sonrası yapılan mübadeleyle ilçeye Balkanlardan gelen vatandaşlarımız yerleştirilmiştir. Dolayısıyla ilçe mutfağında balkan lezzetlerine sıklıkla rastlanır. Ayrıca ilçede mantar yetiştiriciliği yaygın şekilde yapıldığından mantarlı tariflerde karşımıza çıkmaktadır.


Mantarlı Pilav tarifi

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı
  • pirinç
  • 2 yemek kaşığı
  • tereyağı
  • 2,5 su bardağı
  • sıcak tavuk suyu
  • 200 gram
  • mantar
  • 1 yemek kaşığı
  • dolmalık fıstık
  • 1 çay kaşığı
  • tuz
  • 1/4 demet
  • maydanoz

Yapılışı:

Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin. ¼ demet maydanozu incecik kıyın. Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun. Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün. Ardından; sıcak tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Pilavı; kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin. Pişen pilava doğradığınız maydanozları ekleyin. 10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


Etiketler : Samsun Mutfağı, Canik İlçesi Mutfağı