NE ARAMIŞTINIZ ?

Kavak

Kavak yöresinin en meşhur yemeği kaz etiyle yapılan tirittir. Kazın eritilen yağına batırılmış yufkalarla içinde kaz eti bulunan bulgur pilavı birlikte yenir. Ayrıca çakallı menemeni, ketesi ve tandır kebabı da meşhurdur. İlçede sac üzerinde yapılan hamur işleri de yaygındır.

Çakallı Menemeni


Malzemeler:

  • Tereyağı 250 gr
  • Yeşilbiber 15 gr
  • Domates 600 gr
  • Pastırma 10 gr
  • Kaşar peyniri 100 gr
  • Yumurta 8 adet

Yapılışı: Küp küp doğranmış domatesler ve yeşil biberler tereyağında öldürülür. Pişmekte olan yemeğe 10 gr pastırma, 100 gr kaşar peyniri atılarak kaşar eriyene kadar pişirilir. Çırpılmış yumurtalar üstüne dökülür.


Etiketler : Samsun Mutfağı, Kavak İlçesi Mutfağı