NE ARAMIŞTINIZ ?

Salıpazarı

Yeşilçay ile Terme Çayının kesişme noktasında, dereler arasında kurulmuş olan Salıpazarı’nda çerkez yemekleri ve bölge kültüründe etkilenmesi sonucu Karadeniz mutfağına özgü yemekler sıklıkla yapılır. Aşağıda tarifini verdiğimiz iki yemekte bu mutfakların birer örneğidir. Bileki ekmeğinin yanına Kara lahana sarması ve kara lahana çorbası olmazsa olmazdır.


BİLEKİ EKMEĞİ

Mısır unu kaynar su ile yoğrulup üzerinde defne ve tahnal yaprakları serilir ve öylece pişirilir. 







ÇERKEZ PASTASI

Malzemeler

  • 4 kase su
  • 2 çorba kaşığı sanayağı
  • 1 kase mısırunu
  • yeterince tuz
  • yeterince çerkez peyniri

Yapılışı: Geniş bir tencereye su ve tuz koyulup kaynatılır. Üzerine yavaş yavaş mısır unu ilave edilirken hızlı hızlı karıştırılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılarak 20-25 dakika kadar pişirilir. Ayrı bir tavada sanayağı eritilir. Geniş bir tepsiye alınan mısır unu karışımının ortası çukurlaştırılır ve buraya eritilmiş sanayağı dökülür. Etrafına ise çerkez peyniri dilimleri yerleştirilerek servis edilir. 


Etiketler : Samsun Mutfağı, Salıpazarı İlçesi Mutfağı